Jatkojunnujen toimintasuunnitelma kaudelle 2017-2018

Lahden Judoseura ry
Jatkojunnut, U11(07-08) ja U13 (05-06)
Toimintasuunnitelma syksy 2017-kevät 2018

Yleistä
Yleisenä tavoitteena on 1. Kehittyä judokana kokonaisvaltaisesti 2. Ryhmähengen vahvistaminen siten, että kaikkien on hyvä harjoitella ja panostaa kohtaan 1.
Kilpailullisena tavoitteena on siirtyä Junnu Cup vaiheesta nousujohteisesti Shiai-kilpailuihin.
Judotekniikan kehittäminen sellaiseksi, että niitä voidaan harjoitella heittoharjoitteissa ja randorissa tehokkaasti ja turvallisesti.
Lajiharjoittelun ydin muodostuu seuraavista neljästä kokonaisuudesta aina aikuisikään saakka:
1.    Jalkatekniikat ( Näillä luodaan pohja lajiosaamiselle)
2.    Mattoon siirtyminen ( Heitot ja randorit mattoon jatkaen)
3.    Vastatekniikat ( Pelkkä blokki ei riitä, tehdään myös heitto)
4.    Kahvaotteet (Kuinka otan, kuinka torjun)

Fyysisellä puolella painopiste omankehon painolla tehtävissä voimaharjoitteissa ja yleisvoimistelussa.
Aerobista harjoittelu (peruskestävyys) ”kakkoslajin” avulla.
Opetellaan omatoimiseen harjoitteluun, painopisteenä lihashuolto (venyttely).
Ravinnosta ja levosta pidetään tietoiskuja ja annetaan ”kotitehtäviä”.
Arvot
Tahdonvoima - Ei anneta vastoinkäymisten lannistaa itseä, tehdään annetut harjoitteet tunnollisesti ja ei lannistuta etukäteen, vaikka edessä olisi haastava tehtävä.
Täsmällisyys - Tullaan harjoituksiin ajoissa, ollaan ajoissa paikalla kilpailuihin/leireille lähtiessä ja hoidetaan sovitut tehtävät.
Suhtautuminen muihin ihmisiin -  Ei pilkata heikoimpia, ollaan ystävällisiä ja auttavaisia kaikkia harjoitus/kilpailutapahtumaan osallistujia kohtaan( Joukkuetoverit, valmentajat, vastustajat, tuomarit, toimitsijat, huoltajat, yleisö) ja ei kerskuta suorituksilla, teot puhuvat puolestaan.

Harjoittelu
Viikossa tavoitellaan seuran puolesta johdettuina kaksi (2) lajiharjoitusta ja yksi randori painotteinen harjoitus akatemian pitämänä Liikuntakeskus Pajulahdessa (U13). Lisäksi on mahdollisuus käydä keskiviikkoisin kilpajunnujen reeneissä(U13). Kannustetaan ”höntsään” ja  omatoimiseen harjoitteluun. Lisäksi kaikilla tulisi olla toinen laji judon lisäksi tai judo on kakkoslaji.
Lajiharjoituksissa painopisteenä kamppailuhengen ja perustekniikan kehittäminen. Harjoitusmuodoista tärkeimmät on erilaiset kisailut ja randoriharjoitteet. Tekniikassa kehitetään isoja heittoja eri suuntiin ja matossa hyökkäykset eri tilanteista.
Oteharjoitteita painotetaan lähellä kisoja, muuten pyritään olemaan otteessa paljon ja päämäärätöntä otetaistelua pyritään välttämään.

Harjoitusajat:
Torstai     Judo (Tekniikka painotteinen)        klo 18.00-19.00 U11/13
Sunnuntai    Judo (tekniikka + randori + voimistelu)    klo 17.00-18.30 U11/13

Lisäksi seuraavat harjoitukset U13 oranssivöiset:
Tiistai    Judo, Pajulahti (Randori)        klo 17.15-19.00
Keskiviikko    Judo                klo 17.00-18.15

Leirit ja tehostamispäivät:
Syksyllä järjestetään yksi tehostamispäivä to 26.10. Kamppailuareenalla ja perinteinen pikkujoululeiri Kamppailuareenalla 16.-17.12.2017
U13 ikäisille lisäksi alueen tehostamispäivät Pajulahdessa 26.8. ja 11.11.
Keväällä osallistutaan kahdelle leirille ( Jyväskylä ja/tai Kerimäki) ja yksi yhdistetty kilpailu- ja leiritapahtuma (Budo Nord Kids –kilpailu ja leiri, Lund, Ruotsi tai vastaava Viroon)
Syksyn pääkilpailu on oma Lahti-shiai joulukuussa ja kevään Joukkue Wekara toukokuussa.

Manne Isoranta    puh. 0400-946076, manneisoranta@gmail.com
Ari Lahtela        puh. 040-5407631, ari.lahtela@elisanet.fi