Lasten peruskurssin ja U11 ryhmän harjoittelu poikkeustilan aikana

3.5.2020


3.5.2020

Toukokuuta mennään jo, ja kouluunkin päästään reilun viikon päästä! Nyt on hyvää aikaa ennen koulun alkua katsoa että pyörä on kunnossa ja kypärä mahtuu päähän ja opetella yhdessä koko perheen kanssa turvallinen reitti pyörällä kouluun. Pyöräily on hyvää peruskuntoharjoittelua, ja jos koulumatka on kovin lyhyt, voi koulusta kotiin ajella myös mutkan kautta ja katsella samalla kevääseen heräävää luontoa. Jos et voi pyöräillä kouluun, nauti koulumatkasta kävellen jos mahdollista.

Harjoitus:

Judoliiton alle 18-vuotiaiden maajoukkuevalmentaja Otto Favén on tehnyt mukavan treenivideon lämpenevään kevääseen. Harjoituksen voi tehdä ulkona. Tarvitset pehmusteeksi pressun ja maton tai jonkinlaisen jumppapatjan. Tarvitset myös judovyön.

https://youtu.be/-ogvDwE0-gs

Tehtävä:

Koko perheen liikuntabingo: (kuva liitteenä uutisen lopussa ja kuvana uutisessa)
Voit tehdä tehtäviä eri päivinä tai kaikki samana päivänä. Pelataan tätä bingoa ristinollan säännöin, eli riittää että saat kolmen rivin vaaka-, pysty- tai viiistosuunnassa. Voit toki tehdä kaikki tehtävät jos haluat. U11-ryhmää WhatsAppissa saa ilahduttaa kuvilla ja videoilla bingotehtävistä tai muista viikon harjoituksista. Muista myös aiempien viikkojen Luontoliikuntabingo ja luontobingo, jos et ole niitä vielä tehnyt.

23.4.2020

Joko taitoliikkeet sujuvat? Oletko muistanut pitää harjoituspäiväkirjaa? Ohjeet harjoituspäiväkirjaan ja linkit taitoliikkeiden ohjevideoihin löytyvät alempaa tästä uutisesta.

Harjoitus 1

Judoliiton valmennuspäällikkö Jaana Jokinen teki treenivideon, joka sopii juuri meille hyvin! Tee tämä tulevan viikon aikana, vaikka kahteen kertaan. Kirjalliset ohjeet tässä: https://www.judoliitto.fi/site/assets/files/8873/etaharjoitus_lapsille_judoon.pdf?fbclid=IwAR3CR_m5a-CcdKvgt1WoOx9rV55qjIBj2_h1g2JyieE8cPKPjF463hQRgBw

Ja videoon pääset tästä:
https://youtu.be/ygAhvRXkgOU

Ja vielä tehtävä koko perheelle:

Luontobingo!
https://www.suomenlatu.fi/media/ulkoile/lastentoiminta/perheliikunta/luontobingo-a4-versio-srgb-tulostettava.pdf

 

16.4.2020

Toivottavasti viime viikkoisista treenivinkeistä oli iloa.

Harjoitus 1.

Seuraavaksi saatte treenata Katri Kakon treenivideon johdolla. Video löytyy täältä:  https://youtu.be/holwQpZ2N1o

Treenin lämmittelynä tehdään tandokurenshua. Tandokurenshulla tarkoitetaan yksinharjoittelua – eli tehdään kuvitellun parin kanssa esimerkiksi eri judotekniikoita.

Tehtävä 1.

Lataa kännykkään Movesensei judo-sovellus. Löytyy puhelimen sovelluskaupasta (maksuton sovellus). Katso siellä vapaavalintaisia heittoja, miten ne tehdään ja kokeile peliä. Etsi oma lempiheittosi ja kertaa pelin avulla miten se tehdään.

Älkää unohtako myöskään viime viikon perustaitoliikkeitä. Kun saatte niissä onnistumisia, lähettäkää kuvia noista suoritussivuista kuitattuna Sannalle tai Jassulle tai WhatsAppilla U11 –ryhmään.

Muista myös ulkoilla joka päivä – ulkona touhuillessa tulee hyvää peruskuntokauden peruskestävyysharjoittelua, oli kyse sitten puihin kiipeilystä tai pihatöistä.

Tietysti aina voi tuon harjoitusvideon - myös edellisen viikon videon - mukana voi treenata useammankin kerran viikossa.

9.4.2020
Hei kaikille,

poikkeustilaa on nyt eletty kotvan aikaa ja kaikki tietänevätkin jo, että kaikki judotapahtumat on suomessa peruttu toukokuun loppuun saakka. Myös Kamppailuareena on suljettu toukokuun loppuun saakka.

Judoa, liikuntaa ja urheilua ei kuitenkaan tarvitse unohtaa. Olemme antaneet ryhmille hiukan aikaa sopeutua uuteen tilanteeseen ja saada arjen rullaamaan.

Tästä päivästä lukien aloitamme yhteistyön Lasten peruskurssin ja U11-ryhmän kesken. Saatte treenivinkkejä niin ohjelman muodossa kuin videoinakin. 

Tähän uutiseen päivitetään uutta sisältöä viikottain. Treenivideot julkaistaan Lahden Judoseuran tuoreella YouTube-kanavalla. Uudet päivitykset tulevat tämän uutisen alkuun, eli ei tarvitse rullailla aina uutisen loppuun saakka.

Fyysisen aktiivisuuden perussuositus kouluikäisille lapsille on, että kaikki liikkuvat vähintään 1-2 tuntia päivässä, eivätkä istu yli kahta tuntia yhtäjaksoisesti. Ruutuaikaa viihdemedian ääressä saisi olla korkeintaan kaksi tuntia päivässä. Tätä ei ole helppoa nyt noudattaa. Ei tiukkapipoilla, mutta keksitään niin paljon kivaa tekemistä ulkona ja sisällä liikunnan ja touhuamisen parissa, ettei muuta ehdi tekemään :) Toivottavasti me judoseuran ohjaajat ja valmentajat voimme olla mukana keksimässä mielekästä tekemistä näihin poikkeuksellisiin päiviin.

T. Lasten peruskurssin ja U11 -ryhmän ohjaajat ja valmentajat

Harjoitus 1. Perustaitoliikkeet

Lasten peruskurssilaisilla ei vielä ole judopasseja, ja siksi tämän uutisen liitteenä Keltaisen ja oranssin vyön perustaitoliikesivut nuorten judopassista. Nämä tulevat ensimmäisen viikon tehtäviksi. U11-ryhmäläiset, joilla on jo judopassi, voivat kuitata liikkeet judopassiin onnistuneeksi, ja oma huoltaja voi kuitata rivin. Jos sinulla on tulostin, voit tulostaa nuo taitosivut ja tehdä merkinnät niihin, tai kirjoittaa liikkeet paperille. Osa liikkeen nimistä saattaa olla outoja. Siksi alla linkit videoihin joissa liikkeet näytetään. Aloita keltaisen vyön perustaidoista ja etene oranssin vyön perustaitoihin, myös peruskurssilaiset voivat tehdä oranssin vyön perustaitoliikkeet.

Keltainen vyö – perustaito

https://youtu.be/xeeI_h1F16E

Oranssi vyö – perustaito

https://youtu.be/jlfFs2YkOVE

Voit tehdä perustaitoliikkeitä omana harjoituksenaan: Tee liikettä olohuoneen päästä päähän ja kolme kierrosta kaikki liikkeet läpi.

Voit myös tehdä yksittäisiä liikkeitä vaikka taukojumppana koulupäivän lomassa. Varsinkin jos joku liike on hankala, sitä kannattaa tehdä vaikka joka päivä.

Ja vaikka osaisit jo kaikki liikkeet, saa näistä liikkeistä milloin tahansa hyvän treenin – haasta myös huoltajat ja sisarukset mukaan!

Voit laittaa U11-ryhmän WhatsAppiin kuvia ja videoita treenistäsi ja voit myös laittaa kuvan perustaitosivusta jos saat onnistuneen suorituksen kaikista taidoista.

Harjoitus 2. Treenivideo

Treenaa juuri julkaistun Jassun kotitreenivideon mukana.

https://youtu.be/ZLI8KolYf74

 

Tehtävä 1. Harjoituspäiväkirjan pitäminen

Suosittelemme harjoituspäiväkirjan pitämistä. Kaikki ulkoilu, liikkuminen, höntsääminen, urheilu, olohuoneen matolla sisarusten kanssa tappele… eikun painiminen lasketaan. Liikuntaa on hyvä harrastaa pidemmissäkin pätkissä, mutta kaikki vähintään 15 minuutin pätkät lasketaan.

Liitteenä on excel-tiedostona ja pdf-tiedostona harjoituspäiväkirjan malli. Voit tulostaa tuon, täyttää excel-tiedostoa suoraan tai ottaa ihan vihkon tai paperin, johon kirjaat päivämäärän, treenin keston ja minkä treenin olet tehnyt. Kaikenlainen liikkuminen lasketaan.

Voit aina viikon päätteeksi laittaa omalle ohjaajalle tai U11 WhatsApp-ryhmään kuvan harjoituspäiväkirjastasi. Täytä harjoituspäiväkirjaa itse, mutta pyydä huoltajalta apua jos se tuntuu vaikealta.

Tehtävä 2. Koko perhe pihalle

Koska pääsiäisen pidemmät pyhät antavat mahdollisuuksia perheen yhteiseen liikkumiseen ainakin osalla perheistä, suosittelen koko perheen yhteiseksi harrastukseksi luontoliikuntabingoa. Löydät sen täältä: https://www.allergia.fi/jarjesto/tule-mukaan-toimintaan/luontoliikkujat/luontoliikuntabingo/#3e6751ba