Niemelälle yksi voitto MM-tatamilta

23.8.2011

Niko-Tapio Niemelä

Lahden Judoseuran Niko-Tapio Niemelä edusti Suomea Pariisissa käytävissä judon MM-kilpailuissa.

Ensimmäisessä ottelussa Niemelä voitti Perun Alonso Wongin selvästi. Wongin paras sijoitus tähän asti on Etelä-Amerikan mestaruuskilpailujen hopea.

Toisessa ottelussa vastus koveni huomattavasti kun vastaan tuli Jun-Ho Cho Koreasta. Alkutunnustelujen jälkeen Cho avasi pistetilinsä heittämällä uchi-matalla yokon. Tämän jälkeen Niemelä pääsi paremmin otteluun mukaan ja teki muutamia erittäin vaarallisia yrityksiä saamatta kuitenkaan pisteitä. Lopun takaa-ajo tuotti korealaiselle yhden varoituksen, joka ei kuitenkaan riittänyt vaan Cho voitti ottelun kahden minuutin kohdalla saamallaan yokolla. Aiemmin tänä vuonna Cho oli 3. Aasian mestaruuskilpailuissa ja päivän päätteeksi hän voitti myös ensimmäisen MM-mitalinsa, sijoittuen sarjassa kolmanneksi.

Tämän vuoden judon MM-kilpailuja voidaan pitää kovatasoisimpina koskaan järjestetyistä MM-turnauksista. Jokainen maa sai lähettää kaksi ottelijaa sarjaa kohden ja ottelijoita on yhteensä 872, 132:sta maasta. Niemelän sarjassa -66kg otteli 81 osallistujaa.

Niemelä jatkaa tänä vuonna taisteluaan paikasta Lontooseen kiertämällä ainakin Hollannissa, Englannissa, Japanissa ja Kiinassa järjestettävät olympiakarsintaturnaukset.