Lahden judokoiden Unkarin reissu - kuvia ja raporttia

23.6.2014


Jo perinteeksi muodostunut Budapestin peruskuntoleiri järjestettiin viime viikolla. Lahden Judoseuran porukka vietti viikon Unkarissa. Lipposen Henkan johdolla Unkarissa treenasivat juhannuksen yli Casper Kettunen, Jeremias Kuivalainen, Zico Aziz, Heikki Mäkelä (Heinola), Noora Nykänen (Hollola) ja Elviira Kujansuu (Pori).

Treenit olivat fyysisiä ja heittoja paljon. Harjoittelijoita noin 90 salissa,välillä 180 iltatreeneissä. Jeremias unohti yhtenä päivänä judohousunsa kämpille ja sai hyvän lisälenkin ennen treenejä. Mies oli reissulla onnellinen koska on vihdoin kohdannut itseään isompia junnuja. Cassu on kehittynyt viimevuodesta huimasti, mutta onnistui saamaan peukkunsa sijoiltaan kovassa kamppailutilanteessa. Heikki puolestaan treenaa tapansa mukaisesti vahvan rauhallisesti huonetovereiden hulinasta huolimatta. Zico on saanut oman kokoisia kavereita ja treenannut rohkeasti. Paikalliset tytöt välttelevät Nooraa ja Elviiraa, koska tytöt pöllyyttävät myös poikia :). Tytöt treenanneet erinomaisesti! Kaikki ovat saaneet Kallen salvaa ja teippiä kehoonsa.

Päiväohjelma: aamulenkki 07,30 - 8.00. Aamupäivän judotreeni 10 - 12.00. Iltapäiväjudo 16 - 18.10 ja iltajumppana kävely ja venyttely 20.45 - 21.15. Siis todellista urheilijan elämää. Ruoka erittäin hyvää ja urheilijaystävällistä siis paljon valkuaista ja hiilaria.

Perjantaiaamun judotreenissä, porukka alkoi olla hieman hiljaisia. Päätimme, että iltapäivän judo jää väliin ja vaihdamme sen kaupunkikierrokseen. Kävimme ihastelemassa Tonavaa, kuninkaanlinnaa ja parlamenttitaloa. Sankartenaukiolla vierähti tunti kuunnellen Unkarin hurjaa syntyhistoriaa. Päivän kohokohta oli kuitenkin shoppailu pienissä putikeissa ja kävelykadulla kauniista ilmasta nautiskelu. Päivän päätteeksi kävimme Omedin (Zicon isän) kaverin kebab-ravintolassa, jossa söimme mahtavat tuliset kanakebabit. 

Samaan aikaan oli käynnissä Alle 18-vuotiaiden EM-kisoihin valmistava leiri Unkarin maajoukkueelle joten vastusta riittää. Valmentajissa ja sparraajissa paljon Unkarin aikaisempia arvokisamitalisteja. Perjantaina ryhmä harjoitteli Uitpestin junnujen kanssa ja  iltapäivällä oli pieni painharjoitus. Lauanataina ja sunnuntaina ryhmä oli katsomassa aikuisten Grand Prixiä jossa ottelivat myös suomalaisista Jaana, Eetu, Antti ja Jaakko. Lauantaina ryhmä tapasi myös Suomen Päävalmentajan Pascal Tayotin ja kuulivat häneltä Suomen joukkueen tunnelmat.

Raportin koosti Henry Lipposen jutuista ja tekstareista Sanna Pyykönen