Marian oranssilla vyökokeet pakettiin

20.6.2016

Maria Hölttä (oikealla) suoritti maanantaina oranssin vyön. Ukena toimi Anu Lahtela. Hyvin meni molemmilta.
Maria Hölttä (oikealla) suoritti maanantaina oranssin vyön. Ukena toimi Anu Lahtela. Hyvin meni molemmilta.

Sovelletun judon ohjaajana toimiva Maria Hölttä suoritti maanantaina 20. kesäkuuta oranssin vyön. Näin saatiin toukokuussa aloitettu suuri vyökoerupeama päätökseen.

Marian piti suorittaa 4.kyu muiden mukana toukokuun lopulla, mutta jalkavaiva siirsi graduointia myöhäisempään ajankohtaan.

Kokeen ottivat vastaan Ilkka Valtasaari ja Ari Peltonen niin, että Peltsi pyysi näyttämään tarvittavat tekniikat (ja vähän enemmänkin), suoritukset hyväksyttiin yhdessä ja Ilkka kuittasi hyväksynnän passiin.

Eipä ollut paljon korjattavaa. Niin hyvin Maria hoiti kaiken sen tekniikan,  mitä vaadittiin ja mitä pyydettiin niin matossa kuin pystyssäkin. Oman tärkeän osansa hoiti tyylillä ja taidolla oranssin jo toukokuussa suorittanut Anu Lahtela ukena.

Parasta Marian ja Anun yhteistyössä on sopeutuminen ja luottamus toisen tekemiseen, sekä se, että molemmat haluavat sinnikkäästi selvittää, miten jokin tekniikka saadaan toimimaan sekä itseä, että muita tyydyttävällä tavalla.Tuolla tiellä judo alkaa nopeasti tuntua aina vain mukavammalta ja eri tekniikoiden opiskelussa mielenkiinto on hyvin mukana.